Fasaderstvo in fasade iz stiroporja

Fasaderstvo in fasade iz stiroporjaFasaderstvo je zelo pomembna dejavnost, saj je vsaka fasada na nek način ogledalo določene stavbe. Vsaka stavba pa potrebuje svojo fasado iz več razlogov, ne le iz estetskega. Za kvalitetno in primerno fasado za kakršenkoli tip stavbe pa seveda poskrbijo strokovnjaki, ki se ukvarjajo s fasaderstvom. Kvalitetna in primerna fasada izpod rok kvalitetnega fasaderstva bo poskrbela za toplotno zaščito, požarno zaščito, estetsko funkcijo, zvočno izolativnost, za zdravo bivalno okolje, za manjšo porabo energije, preprečevanje toplotnih mostov, poleg tega pa tudi onemogoča propadanje gradbenih elementov in ohranja vrednost nepremičnine. Skratka, fasada je zares pomembna iz večih vidikov.

Za izdelavo fasade pa se lahko mirne vesti obrnete na Fasaderstvo Oblak, ki deluje na področju fasad že dolgo časa in to zelo uspešno. Bogate izkušnje omenjenega fasaderstva bodo tudi vam priskrbele kvalitetno fasado. Seveda pa se fasade tudi razlikujejo glede na vrsto gradnje. Lahko gre za opečno, betonsko ali pa montažno gradnjo, lahko pa tudi za gradnjo iz porobetona, med kar pa spadata tudi stiropor in kamena volna. Kako je torej s fasadami iz stiroporja, ki jih najdete na povezavi fasade stiropor?

Fasadna plošča iz stiroporja je najbolj pogosto uporabljena izolacijska plošča v fasadah. Fasada iz stiroporja je lahka, je odporna proti plesni in gnitju, vendar pa nekoliko slabše absorbira vodo. Na področju zunanje izolacije se ta plošča uporablja že 35 let. Fasada iz stiroporja je primerna tako za novogradnje, kot tudi za toplotne prenove, saj se jo zlahka individualno prilagodi. Za več informacij o fasadi iz stiroporja, se obrnite na fasaderstvo Oblak, ki ga najdete tudi s klikom na www.fasaderstvo-oblak.si.

Ta vnos je bil objavljen v Dom. Zaznamek za trajno povezavo.