Košare ter torbe za kolo

Košare za kolo omogočajo dodaten prostor za shranjevanje prtljage pri kolesarjenju. Košara je zelo priročna v večjih mestih, kjer spodbujajo kolesarjenje. V kolikor se s kolesom odpravite po nakupovanju potem potrebujete košaro za kolo ali večji kolesarski nahrbtnik. Za to potrebujete kolo, katero omogoča namestitev košare ali torbe za kolo. Mesna kolesa so prilagojena za namestitev le-teh. Cene osnovnih modelov košar za kolo se gibljejo okoli 20€. Boljši modeli omogočajo hitro namestitev, tako jo lahko s seboj odnesete kar v trgovino ali v stanovanje.  Ob nakupu potrebujete le izvijač ter nekaj minut za namestitev košare na kolo.

Potovalne torbe za kolo

Potovalne torbe za kolo so nameščene na zadnji del kolesa. Omogočajo, da na potovanje s kolesom vzamete večje količine prtljage. Na voljo so v različnih izvedba, materialih ter načinu pritrditve. Različne velikosti omogočajo popolno prileganje vašim potrebam. Vedno več ljudi se navdušuje nad daljšim potovanjem s kolesom. Torbe so odporne na dež ter pogosto vsebujejo še dodatno prevleko za dež. Tako bodo vaše stvari ostale suhe, tudi ob močnejšem deževju. Cene osnovnih modelov se giblje okoli 50€.

V kolikor se odpravljate na daljše potovanje, potrebujete veliko prostora za prtljago. Dodaten prostor pridobite z namestitvijo torbe na krmilo kolesa. Cene takšnih torb so okoli 100 €. Cena je odvisna od proizvajalca, materialov ter velikosti. Povprečna velikost torbe za kolo je med 7 ter 10 litrov. Za daljša potovanja so primernejša ležeča kolesa. Na takšna kolesa lahko namestite torbe s prostornino okoli 50 litrov. Imajo predvsem eno slabost in to je cena. Cena takšne torbe znaša okoli 280€.

Ta vnos je bil objavljen v Vsakdanje življenje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.