Napihljivi gradovi – varnostni nasveti

Napihljivi gradovi so zabavna aktivnost na katerem koli dogodku. Naloga odraslih je, da postavijo grad v takih pogojih, da zagotovijo maksimalno varnost otrok. Pregovor pravi »po velikem smehu je zmeraj jok«. In resničnost tega pregovora smo zagotovo že sami velikokrat izkusili. Vsi vemo, da je igra, ki se odvija v gradovih divja in lahko hitro pripelje do nezaželenih posledic, kot so jok, odrgnine ali celo zlomljena kost, zato se je za varno igro obvezno držati varnostnih pravil.

Lokacija

Površina, na kateri stoji grad, naj bo položna in enakomerna, okoli gradu pa naj bo dovolj prostora za varen sestop in gibanje okoli njega. Kabli in druge električne naprave, ki so ključne za delovanje napihljivega gradu naj bodo varno pospravljene in zaščitene pred vlago. Lokacija naj omogoča tudi zavarovanje gradu z dodatnimi utežmi. Pomembno je, da gradu ne premikamo več, po tem, ko ga enkrat postavimo.

Nadzor

Poskrbite za varen izhod in vstop v napihljivi grad, dovolj veliko prostora za varno gibanje vseh otrok mora biti tudi v njegovi notranjosti. Če je na zabavo povabljeno večje število otrok, izbirajte med večjimi napihljivimi gradovi. Ustavite igro, če ima kdo izmed otrok kakršnekoli probleme. Odrasli in otroci naj igrala ne uporabljajo istočasno, saj lahko teža odraslega pri trčenju poškoduje otroka.

Obutev in oblačila

Otroci se v gradu lahko nehote pohodijo, zato je bolje, da v gradu niso obuti. Prav tako naj ne nosijo nakita ali šala.

Vreme

Pozorni bodite na vreme, priporočljiv je najem v sončnih, ne vetrovnih dnevih. Če se vreme nenadoma poslabša, je boljše odpovedati napihljivi grad, ali ga spustiti, če je že postavljen.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.