Otroci obožujejo lesena igrala

Igra je vsekakor bistvenega pomena za razvoj otroka od najbolj zgodnjih let. In z leti se njihova motorika izboljšuje, prirojena radovednost pa jih spodbuja k raziskovanju v vseh možnih dimenzijah. Otroci radi plezajo, skačejo, tekajo, se spuščajo in še marsikaj. Zato ni čudno, da lahko v marsikaterem parku pa tudi na dvorišču najdemo lesena igrala. Še posebej to velja, ker to z leti niso preprosti in poceni pripomočki, ki bi le zamotili naše najmlajše, temveč so posebej razvita z določenim namenom, ki zares spodbuja razvoj in radovednost otrok. Poleg tega smo vedno bolj zavestni glede uporabe samih materialov, zato so predvsem lesena igrala vedno bolj pogosta in v uporabi.

Kvalitetno izdelana lesena igrala se lepše zlijejo s prostorom

V preteklosti je v ta namen prevladoval drugačen material in lesena igrala niso bila pogosta. Marsikdo iz starejše generacije se verjetno spomni slavnih lokomotiv, ki so bile izdelane iz kovinskih cevi in pobarvane v pisane barve. Tisti čas so ponujale ogromno zabave, dandanes pa je take izdelke iz železa zares težko najti. Zelo pogosto se je uporabljala tudi plastika, ki je sicer v uporabi še danes za razne tobogane in druge namene, kjer lesa ne moremo uporabiti. Kljub temu pa so lesena igrala tista, ki so začela prevladovati, saj je les naraven material, s katerim se otroci zares radi igrajo.

Lep primer za lesena igrala in njihovo uporabnost so plezala

Plezala so lesena igrala, ki so v preteklosti bila skoraj izključno kovinska. Takrat se verjetno nihče ni spraševal, zakaj niso izdelana iz lesa. Železo je izredno čvrst in trden material, zaradi česar so lahko bila taka igrala relativno kompaktna; ena tanka cev je zlahka zmogla vzdržati težo nekaj otrok, z ustrezno zaščito pa je tudi rok trajnosti bil zelo dolg. Lesena igrala so drugačna, ogrodje mora biti večje, da les vzdrži napore, a ima vseeno toliko drugih prednosti, da v zadnjih letih tudi večino plezal izdelajo iz lesa.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka. Zaznamek za trajno povezavo.