Pozitivni učinki folne kisline in konopljinega olja

oljarna-pecaricKonopljino olje ima vrsto pozitivnih učinkov, kot so omejevanje predmenstrualnega sindroma, preprečevanje bolezni srca in ožilja, odpravljanje težav in bolečin, ki se pojavljajo zaradi rakavih obolenj, shizofrenije ali multipleskleroze. Nekateri celo pravijo da preprečuje nastanek različnih bolezni, kot je rak in različne živčne bolezni kot je sladkorna bolezen.

Ko govorimo o konoplji, vsak pomisli najprej na THC, drogo in opojno substanco, vendar je konopljino olje povsem druga stvar,res pa je da ga konopljino olje vsebuje, vendar je to tako malo, da je o tem zanemarljivo pisati.

Konopljino olje nastane iz semen industrijske konoplje in vsebuje polno zdravih esencialnih maščobnih kislin, kot je linolna kislina, alfa linolska kislina in gama linolska kislina. Uporaba pa je zelo raznolika, lahko ga dodamo k hrani, uporabno je tudi za kožo in lase. Ima veliko pozitivnih lastnosti in ga lahko primerjamo z drugimi zdravimi olji, kot je olivno olje.

Folna kislina znana tudi kot vitamin B9, večina ljudi pa ga pozna v povezavi z nosečnostjo. Ima kar nekaj pozitivnih učinkov, ne samo v nosečnosti. Skrbi predvsem za dobro delovanje imunskega sistema in drugih telesnih procesov, znana pa je tudi povezava med srčnožilnimi boleznimi, možgansko kapjo, rakom, debelostjo, depresijo, plodnostjo in delovanju spomina in umskih sposobnosti. Pomanjkanje folne kisline se odraža predvsem v slabokrvnosti, v najhujšem primeru pa lahko to pripelje celo do krvne tromboze.

Potrebno je poskrbeti, da ima vaše telo zadostno količino teh vitaminov, saj to lahko blagodejno vpliva na vaše zdravje in preprečuje številne bolezni.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.