Turčija je dežela gostoljubnih ljudi!

Turcija1S partnerjem sva poleti obiskala novo destinacijo – tokrat je bila na vrsti Turčija. Bivala sva v letoviškem mestu Alania, ki je pozimi menda bolj kot ne prazni, poleti pa je v njem vsaj milijon turistov. Mesto sestavljajo predvsem hoteli, plaža je ogromna, ljudje pa neverjetno gostoljubni. In zato je Turčija dežela, kamor se bova še vračala.
Vsi so naju sprejeli odprtih rok, zaposleni v hotelu pa so turistov iz Slovenije že tako vajeni, da znajo marsikaj povedati tudi po slovensko. In neverjetno so ustrežljivi – tudi vse tisto, kar v hotelu samem ni na voljo, ti brez težav uredijo. V tistem času smo bili v hotelu skoraj sami slovenski gostje, zato so nam organizirali celo slovenski večer – in natakarji so nas presenetili tudi z odličnim poznavanjem slovenske glasbe! Turčija torej še zdaleč ni dežela, kamor bi se na dopust podali s slabim občutkom – pričakujete lahko zgolj najboljše.
Ne le v hotelu, tudi na ulici so domačini prijazni in ustrežljivi. To je Turčija, ki sicer ohranja svoje navade, a je odprta za svet. Domačini so radovedni, vsakdo te po čem povpraša. In z veseljem tudi pove, da je Turčija dežela, polna lepot, ki jo imajo radi za svoj dom.

Ta vnos je bil objavljen v Potovanja z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.