Vrste montažnih bazenov

V poletni vročini se je še kako dobro ohladiti v morju, jezeru, ne nazadnje tudi v zunanjem bazenu. Če ta stoji direktno pred vašo hišo, pa še toliko bolje. V tem hipu ste najverjetneje najprej pomislili na to, da so tisti pravi montažni bazeni preveč dragi in da si kaj takšnega v resnici sploh ne zmorete privoščiti.

Res je, da je za gradnjo nekaterih vrst bazenov potrebno posebno gradbeno dovoljenje, sploh če je bazen večji od 30 kvadratnih metrov ter je globlji od 1,35 metra. Poleg tega je treba poskrbeti še za primerne projekte. Po drugi strani pa je na primer postavitev montažnega bazena bistveno manj komplicirana, obenem pa tudi cenovno povsem dostopna. Na voljo so vam montažni bazeni v številnih oblikah. Nekaj posebnega pa so zagotovo montažni ovalni bazeni, ki so tudi med najbolj priljubljenimi.

Prostostoječi ali vgraden ovalni bazen

Montažni bazeni so vsekakor različnih oblik. Ovalni bazeni so torej med najbolj priljubljenimi. Ne glede na obliko, pa so bazeni te vrste lahko prostostoječi ali pa vgradni. Prva vrsta bazena se postavi na ravno ter dobro utrjeno podlago, najbolje na betonsko ali pa na peščeno podlago. Takšna vrsta bazena ne potrebuje nobene dodatne oporo. Pri vgradnem bazenu pa se vse skupaj nekoliko bolj zaplete.

Za vgradni montažni bazen boste morali najprej narediti izkop. Dno je primerno šele tedaj, kadar je vanj nasuta ustrezna podlaga. Potrebno je izdelati še armirano ploščo. Vanjo se vgradi talni izpust. Plošča mora biti obvezno popolnoma ravna ter gladka. Če je potrebno, se jo še dodatno izravna z maso ali pa se jo preprosto zbrusi.

Cena montažnega bazen

Ne glede na to, ali vas zanimajo ovalni bazeni ali bazeni kakšne druge oblike ter vrste, se boste najverjetneje najprej dobro pozanimali tudi o višini investicije. Dobro je vedeti, da cene montažnih bazenov ne rastejo sorazmerno z njihovo velikostjo. Večji so na primer glede na svojo velikost cenejši v primerjavi z manjšimi. Vsak med njimi namreč potrebuje posebno folijo, filtrirno napravo, konstrukcijo ter še druge zadeve. In ravno to cenovno ni sorazmerno z velikostjo bazena.

Ovalni bazeni so najpogosteje veliki 7 krat 3,5 metra ali 8 krat 4 metre. Zanje je treba odšteti od 1700 evrov dalje. Pri tem mislimo na prostostoječe. Če so ovalni bazeni vgradni pa nekje okoli 4000 evrov.

Ta vnos je bil objavljen v Dom z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.