Akumulatorske kosilnice v primerjavi z električnimi

Vrtna kosilnica vam omogoča učinkovito urejanje vaše manjše zelenice pa tudi nekoliko večjih površin. Zlasti od velikosti površine pa je odvisna izbira tipa tovrstne naprave. Akumulatorske kosilnice so daleč najprimernejša izbira za košnjo manjših in srednje velikih travnatih površin. Odlična izbira je tudi v primeru, če želite pri roki imeti lahko pa tudi kompaktno kosilnico, ki za samo uporabo ni preveč zahtevna.

Sicer pa se akumulatorske kosilnice ponašajo z vsemi prednostmi električnih. Imajo pa seveda še eno boljšo oziroma priročnejšo lastnost – pri delu vas ne bo oviral električni kabel. Če je površina, ki jo želite učinkovito pokositi torej preveč oddaljena od električne vtičnice, je tovrstna vrtna kosilnica več kot odlična rešitev.

Različni tipi vrtnih kosilnic na akumulator

Akumulatorske kosilnice se tako kot bencinske med seboj razlikujejo na način potiskanja. Na voljo so vam samohodne in potisne. Prvi tip kosilnice je izjemno preprost za upravljanje ter primeren predvsem za večje travnate površine. Pri delu s takšno kosilnico se nikakor ne boste preveč utrudili.

Potisne akumulatorske kosilnice pa so v primerjavi s prvim tipom precej bolj ugodne in imajo tudi nižjo težo. A ne glede na to, za kateri tip tovrstnega orodja za vrt se boste odločili, boste morali posebno pozornost nameniti tudi širini in višini reza ter še drugim faktorjem, ki vplivajo na učinkovitost oziroma na rezultat same košnje.

Širina in višina reza akumulatorske kosilnice

Pri nakupu kosilnice na akumulator še posebej pazite na lastnost, kot je širina reza. Izbirate namreč lahko med različnimi širinami – med 35 in 51 centimetri. Za manjše zelenice je primerna kosilnica z manjšim rezom. Prav tako je dobra izbira za travnate površine z veliko ovirami.

Za večje travnike vam bo prodajno osebje v specializiranih prodajalnah z vrtnim orodjem svetovalo kosilnico na akumulator z nad 40 centimetrov širokim rezom. Prav vse akumulatorske kosilnice pa imajo tudi svoj razpon višine. Slednja obsega območje med 2 in 8 centimetri.

Ta vnos je bil objavljen v Dom z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.